شهریه مهمان شدن در دانشگاه ها به چه میزان است؟
دانشجویان می توانند از مزایای مهمان موقت و دائم پیام نور استفاده کنند. طبق مصوبات هیات امنا با پرداخت شهریه مهمانی پیام نور در مراکز یا واحدهای دیگر این دانشگاه تحصیل کنند. در صورت مهمان شدن شهریه ترم دانشجویان افزایش می یابد.
دانشجویان برای یک ترم مهمان شوند که به آن مهمان ترمی یا موقت می گویند. همچنین می توانند از مزیت مهمان دائم پیام نور استفاده کنند و تمام ترمهای تحصیل را در مرکز یا واحد پیام نور تحصیل کنند. مهمان شدن دانشجویان مقطع دکتری پیام نور ممنوع است.
دانشجویان باید طبق تقویم آموزشی درخواست مهمانی دهند. مهمان پیام نور شرایطی دارد ولی مهمترین شرط برای مهمان شدن در دانشگاه پیام نور موافقت مبدا و مقصد می باشد ولی باید رشته تحصیلی دانشجو را دانشگاه مقصد داشته باشد.
شهریه مهمان پیام نور
از جمله سوالات دانشجویان در خصوص شهریه مهمان پیام نور می باشد. دانشجوی پیام نور پس از تایید درخواست مهمانی توسط مبدا و مقصد می بایست طبق مصوبه هیات امنای پیام نور شهریه را پرداخت نماید. در سال 1395 هیات امنای دانشگاه پیام نور در نشست خود مصوب نمودند تا دانشجویان مهمان شهریه مازاد پرداخت نمایند.
- دانشجویان متقاضی به مراکز دانشگاه پیام نور در شهر تهران (تهران جنوب، تهران شمال، تهران غرب و تهران شرق) می بایست 30 درصد اضافه شهریه متغیر مازاد پرداخت کنند.
- شهریه متغیر برای دانشجویان متقاضی مهمان به مراکز استانها و شهرهای دماوند، لواسان، پردیس، ورامین ، ری و پاکدشت با ضریب 1/2 محاسبه می شود.
- دانشجویان متقاضی مهمان از مراکز یا نواحی پایین تر به بالاتر به غیر از شهرهای تهران و مراکز تابعه نیاز نیست شهریه اضافه تری پرداخت کنند و شهریه متغیر آنها بدون تغییر می باشد.
دانشجویان دانشگاه دولتی یا آزاد مهمان به دانشگاه پیام نور باید شهریه ثابت و متغیر را مانند دانشجویان پیام نور پرداخت نماید.
مهمان دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی
دانشجو می تواند یک یا چند نیمسال را در دانشگاه پیام نور مرکز دیگری تحصیل کند که تعریف مهمان موقت یا ترمی می باشد. اگر دانشجو تمام تحصیل را در دانشگاه دیگر مهمان شود به آن مهمان دائم یا انتقال می گویند. در آیین نامه آموزشی جدید اولویت های مهمان پیام نور به شرح زیر آمده است :در دانشگاه پیام نور امکان مهمانی و انتقالی وجود دارد و تفاوتی که میهمانی و انتقالی دارند این است که در مهمانی دانشجو فقط می تواند حداکثر تا چند ترم در دانشگاه مورد تقاضا تحصیل کند ولی در انتقالی ، انتقال به صورت دائم انجام می گیرد البته مدرک فارغ التحصیلی از سوی دانشگاه مبدا صادر می شود.
دانشجویانی که درخواست مهمان شدن در دانشگاه پیام نور را دارند ، باید از شرایطی برخوردار باشند تا با درخواست آنها موافقت شود.
این شرایط به شرح موارد زیر می باشند :
- دانشجویان دختر اگر در دوران دانشجویی خود ازدواج کنند ، امکان میهمانی به دانشگاهی نزدیک بع محل اشتغال همسر خود را دارند.
- دانشجویانی که حین تحصیل سرپرست آنها فوت می کند و به عنوان کفیل خانواده شناخته می شوند ، امکان مهمان شدن در دانشگاهی نزدیک به محل سکونت خود را دارند.
- دانشجویانی که حین تحصیل به بیماری خاص مبتلا می شوند ، شرایط مهمان شدن در دانشگاه پیام نور را دارند.
- دانشجویانی که در دوران دانشجویی دچار معلولیت موثر شوند ، با درخواست مهمان شدن آنها موافقت می شود.
- مهمان شدن از دانشگاه های مناطق بالا به دانشگاه های مناطق پایین بلا مانع است.
- دانشجویان مرکز بین المللی برون مرزی دانشگاه پیام نور برای دریافت میهمانی به دانشگاه های داخل کشور باید حداقل 12 واحد درسی با حداقل معدل 12 در دانشگاه مبدا گذرانده باشند.
- دانشجویان بین المللی باید حداقل از یک و نیم ماه قبل درخواست خود را برای میهمانی دانشگاه های داخل کشور ، ثبت کنند.مهمانی و انتقالی در دانشگاه پیام نور دارای شرایط خاصی است. این دو قانون تفاوت هایی با هم دارند که مهم ترین آن ها زمانی است که تحصیل او تمام شده و می خواهد مدرک خود را دریافت کند.
در فرایند انتقال، مدرک نهایی از دانشگاه مقصد به دانشجو داده می شود ولی در فرایند مهمان شدن این مدرک توسط دانشگاه مبدا به دانشجو ارائه می شود.
انتقالی دانشگاه پیام نور تهران
فرقی نمی کند که در کدام استان هستید، قوانین انتقالی در دانشگاه های پیام نور در تمام مراکز یکسان است. به عنوان مثال فردی که می خواهد در استان تهران انتقالی بگیرد با فردی که می خواهد در مشهد انتقالی بگیرد، شرایط مشابهی را خواهد داشت. تعداد واحدهای گذرانده شده، معدل، نمره آزمون و … در این پروسه موثر است.دانشگاه پیام نور در هر دو مقطع کارشناسی و ارشد دانشجو می پذیرد. به دوره های کارشناسی ارشد، در این دانشگاه فراگیر گفته می شود. این مقطع نیازمند طی کردن یک دوره کوتاه قبل از ورود به دانشگاه و پس از آن طی کردن یک آزمون جامع است.
فردی که در این آزمون نمره لازم را دریافت کند، می تواند وارد دانشگاه شده و دانشجوی دانشگاه پیام نور شود. دانشجویان کارشناسی ارشد می توانند بدون توجه به رشته تحصیلی خود در مقطع کارشناسی، رشته جدید خود را انتخاب کنند.
این دوره ها تا سال 90 برای دانشجویان کارشناسی نیز وجود داشت اما پس از آن دانشجویان تنها بر اساس معدل یا کنکور سراسری می توانند وارد این دانشگاه شوند. انتقالی گرفتن در دوره های فراگیر پیام نور امکان پذیر نیست. این دانشجویان می توانند از شرایط مهمانی استفاده کنند که در ادامه به آن پرداخته ایم.